Martin Klett

Geboren in Karlsruhe, Duitsland. Afgestudeerd aan de Folkwang-Hochschule in Essen (muziek en beweging). In verband met de voorbereidingen voor zijn muziekstudie begint hij in 1988 met Tai Chi Chuan. Vanaf 1991 les bij verschillende leraren van de ITCCA. In 1994 wordt hij leerling van Andreas Heyden, ITCCA Rijnland in Keulen bij wie hij tot heden les neemt. Andreas doet hem de suggestie om in Amsterdam een eigen school te beginnen en bereidt hem voor op zijn leraarsexamen bij Meester Chu King-hung in 1995. Vanaf dit moment vertegenwoordigt Martin Klett de ITCCA in Nederland. In 2003 wordt hij meesterleerling van Meester Chu King-hung.

De lessen van Martin Klett zijn erop gericht om Tai Chi Chuan, zoals hij het van Meester Chu heeft geleerd, zuiver door te geven. Dat omvat niet alleen datgene wat hij onderwijst maar ook de stapsgewijze leermethode. De cursist krijgt zo de mogelijkheid het authentieke Tai Chi Chuan van de Yang-familie zo zuiver mogelijk te leren kennen.

mdv_9719portretten-ceb70288588cec53f68e0e429cefb4f1
_mdv6281portretten-80d3bff7a523b88c91d81c5831feb4a1

Kim Olde Loohuis

In 2003 begon Kim met Tai Chi Chuan. Een impulsieve stap die zo goed beviel dat ze een vast deel werd van het dagelijks leven. Eén les in de week was al snel niet genoeg, en met veel enthousiasme worden aanvullende cursussen & oefenlessen gevolgd. De lessen van Anke Bronner en Martin Klett in Amsterdam, Andreas Heyden in Keulen & Umbria en de workshops van Master Chu zorgen voor een brede verdieping & veel ‘happy chi’. Naast zelf les te hebben heeft zij 10 jaar geassisteerd bij de school van Martin Klett. In 2013 stelde Martin voor om het geleerde door te geven als leraar op de school in Amsterdam. Een mooie gelegenheid om dit idee dat al langer speelde werkelijkheid te laten worden. In 2014 behaalde Kim haar lerarenexamen bij Master Chu King-hung. Sindsdien geeft ze regelmatig les in de school in Amsterdam.

Bart Jacobsz Rosier

Na een aantal zeer uiteenlopende sporten te hebben beoefend, vond Bart In januari 2006 een nieuwe uitdaging in de langzame en vloeiende bewegingen van Tai Chi Chuan op de ITCCA school van Martin Klett in Amsterdam. Het bleek het begin van een bijzondere verkenning van lichaam en geest. Om zich verder in de Tai Chi Chuan te verdiepen is Bart in 2008 bij Martin gaan assisteren en verzorgd hij regelmatig de oefenlessen. Bart heeft in 2012 zijn eerste leraarexamen afgelegd bij Master Chu. Sindsdien geeft hij regelmatig les op de Tai Chi Chuan school in Amsterdam en op andere ITCCA scholen in Nederland. Naast de lessen bij Martin volgt Bart ook veel workshops en zomercursussen bij Andreas Heyden en Master Chu.

mdv_6203utrech-itcca-9151c079c4dd359e24f8059961f7ee45

De leslocatie in Amsterdam

De school bevindt zich in een voormalig pakhuis aan de Lijnbaansgracht, nabij de Rozengracht. De lesruimte is aan de rustige achterzijde van het pand. Het is een heldere, prettige ruimte met een aangename uitstraling. De zaal is geschikt om aan 18 tot 20 mensen les te geven. Tevens is er een kleine ontvangstruimte waar de cursisten bij een kopje thee het begin van de les kunnen afwachten.