Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Maastricht

Sinds 2015 is de ITCCA ook aktief in Maastricht! Nabij het centrum bij het nieuwe Sphinx kwartier, goed bereikbaar en gratis parkeren. De oude basisschool (schuin achter de kerk in Bosscherveld) is een mooi sfeervol gebouw met veel lichtinval. Het hele gebied is momenteel volop in ontwikkeling met straks veel groen en ontspanningsmogelijkheden. De restauratie en verbinding van de vesting werken Hoge en Lage Fronten tot één groot park sluiten mooi aan bij sfeer en filosofie van Tai Chi Chuan.

De originele Yang stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen, de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf, met als belangrijkste doel zo lang mogelijk ten volle kunnen leven.

Het resultaat van regelmatig Tai Chi Chuan oefenen is een gezond sterk en soepel lichaam met een ontspannen geest en wakker bewustzijn, klaar voor elke strijd.

img_0472-5008d86f96c7a9cbde0249c12b4d8262

Proeflessen

Kennismaken met de school, de leraar of de onderwijsmethode van de ITCCA?, Maandagavond 23 en dinsdagochtend 10 en 23 oktober zijn er weer nieuwe proeflessen.

Schrijf je in voor een gratis proefles dit verplicht je verder tot niets!

Inschrijven Proefles
logo_black-8e1d6ccb30c18969f44fdf51075a6df2

Tai Chi Chuan bij de ITCCA bestaat uit het oefenen van de Tai Chi vorm zijnde de onverkorte originele Yang stijl, inclusief een uitgebalanceerde set van taoïstische gezondheidsoefeningen, staande meditatie, en Qigong. De gezondheidsoefeningen en Qigong zijn door ons zodanig aangepast dat ze het correct oefenen van de vorm ondersteunen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om te meesteren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen nog een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands, fighting form) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

Oktober 2017

Proeflessen

Er zijn nieuwe proeflessen gepland op maandagavond 23 oktober van 20:00 tot 21:15 uur en op dinsdagochtend 10 en 24 oktober van 10:45 tot 12:00 uur.

Proeflessen lopen meestal iets uit. Als je veel vragen hebt, reserveer dat wat extra tijd in je agenda ;-)

September 2017

Extra Oefenlessen op Maandagavond

Vanaf september 2017 zijn er op de maandagavond extra oefenlessen en staan als gebruikelijk open voor alle leden van de ITCCA. De maandagavond oefenles is extra, dus de oefenlessen op de zondagochtend gaan gewoon door. Je mag gerust beide oefenlessen volgen.

Januari 2017

Locatie wijziging

Door de toename van het aantal leerlingen zijn we toe aan een nieuwe locatie. De lessen vinden plaats op:
Pastoor Moormanstraat 80, Bosscherveld, 6219 AX, Maastricht

Reguliere Cursussen

Elke dinsdag en woensdag worden er in de ochtend en in de avond reguliere lessen gegeven in de originele Yang-stijl Tai Chi Chuan.

De oefenlessen zijn op zondag ochtend en staan open voor alle ITCCA leden.

Zie onderstaande links voor meer informatie over het reguliere lesaanbod:

Lesaanbod ITCCA Maastricht