Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Rotterdam

Op deze site vindt u informatie over de school voor Tai Chi Chuan Rotterdam en de cursussen die hier gegeven worden. ITCCA School Stefan Diderich is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA) en doceert de originele Yang-stijl. De school is gevestigd aan de Vijverhofstraat 112, in de Hofbogen vlakbij het voormalig station Bergweg en op loopafstand van Rotterdam Centraal station.

Dit najaar starten nieuwe cursussen op maandag avond, woensdag ochtend en vrijdag ochtend. Op woensdag 21 september start een beginnerscursus om 9.30. Meedoen kan nog. Je bent van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken. Proeflessen zijn er op vrijdag 7 oktober om 10.45 en maandag 10 oktober om 20.30. Graag aanmelden per mail op itccarotterdam@gmail.com.

_mdv9133stefan-diederic-utrecht-kopie-6a52319260c4e7f2196fffc161ff81ac

Proeflessen 7 en 10 oktober

Een gratis proefles, een goede gelegenheid om kennis te maken met tai chi chuan en de manier waarop dit binnen ITCCA onderwezen wordt. Aansluitend start bij voldoende belangstelling een beginnerscursus op hetzelfde tijdstip. Je bent van harte welkom. Vrijdag 7 oktober 10.45 en maandag 10 oktober om 20.30. Graag aanmelden per mail op itccarotterdam@gmail.com.

logo_itcca_black_smaller-c3def932bfe144f50cbf25168eb6c07d

De originele Yang stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen, de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en meditatie evenals Qigong een belangrijke plaats innemen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om te meesteren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen nog een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).