Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Rotterdam

Op deze site vindt u informatie over de school voor Tai Chi Chuan Rotterdam en de cursussen die hier gegeven worden. ITCCA School Stefan Diderich is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA) en doceert de originele Yang-stijl. De school is gevestigd in de Hofbogen ter hoogte van het voormalig station Bergweg.

Dit najaar starten nieuwe cursussen op maandag avond en woensdag ochtend. Op maandag avond 29 augustus is er een gratis proefles. Aansluitend start een beginnerscursus op 5 september op het zelfde tijdstip. Op woensdag 14 september organiseren we een proefles op de woensdag ochtend om 9.30. Bij voldoende belangstelling start aansluitend een beginnerscursus op dit tijdstip. Je bent van harte welkom. Graag aanmelden per mail op itccarotterdam@gmail.com.

_mdv9133stefan-diederic-utrecht-kopie-6a52319260c4e7f2196fffc161ff81ac

Proeflessen 29 augustus, 19.15 / 14 september 9.30

Een gratis proefles, een goede gelegenheid om kennis te maken met tai chi chuan en de manier waarop dit binnen ITCCA onderwezen wordt. Aanlsuitend starten cursussen op de maandag avond en woensdag ochtend. Je bent van harte welkom. Later dit najaar ook lessen op vrijdag ochtend. Graag aanmelden per mail op itccarotterdam@gmail.com.

logo_itcca_black_smaller-c3def932bfe144f50cbf25168eb6c07d

De originele Yang stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen, de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en meditatie evenals Qigong een belangrijke plaats innemen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om te meesteren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen nog een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).