Cursussen Utrecht

Zondagmiddag 11 februari: Tai Chi & de Meridianen
Zaterdag 17 februari: De "vijf vitamines", deel 2 en introductie in Ling Hung Chin

Zondagmiddag 11 februari
Kennismaken met de meridianen in de Tai Chi en daarmee je beoefening verdiepen.
 - vervolg

Tijd: 13:00 tot 16:00 uur (3 uur)
Kosten € 30,--
Kennis Voor alle leerlingen van de Itcca.nl (niveau van Tai Chi in de vorm maakt niet uit)
Locatie: School voor Tai Chi Chuan Utrecht
Door: Marianne Buur (shiatsu-therapeut & Tai Chi'er) & Nanda

Heb je de eerste workshop gemist kun je je alsnog inschrijven voor nu.

Inhoud workshop
Tijdens deze workshop gaan we kijken naar het Yin en Yang van de Meridianen en waar die over het lichaam stromen. De basis van Yin en Yang en de 5-elementenleer zal in het kort worden herhaald, van de 5-elementenleer wordt het Metaal- en Water element verder uitgelicht.

11 februari zitten we nog in de winter wat bij het Water element hoort, net als de Nier- en Blaas-Meridiaan. Volgens de 5-elementenleer wordt het Water element gevoed door het Metaal element.
In het Metaal element vinden we de Long- en Dikke darm-Meridiaan, met deze meridianen kun je dus in de winter je Water element ondersteunen.

In de Tai Chi komen deze Meridianen (Long-Dikke darm) tot uiting in de Tijgermond. We zullen ze in de gezondheidsoefeningen en de vorm nader onderzoeken: waarom is die Tijgermond zo belangrijk? De Qi-gong en de Meridianen ga je in combinatie met gezondheidsoefeningen verder uitdiepen en ervaren.
Je zal in het eerste deel van de vorm gaan testen wat er gebeurd als je je bewust van de Meridianen, met name de Long- en Dikke darm-Meridiaan, de bewegingen maakt.

Over:
Marianne Buur is Shiatsu therapeut, Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Sinds 10 jaar zit ze op Tai Chi bij de School voor Tai Chi Chuan Haarlem, naast het zelf volgen van lessen assisteert ze ook.

Zondagmiddag 11 februari

Tai Chi & de Meridianen

inschrijven Tai Chi & Meridianen


Zaterdag 17 februari
De "vijf vitamines", deel 2 en introductie in Ling Hung Chin

Tijd: 10.00 - 12.30 uur & 14.00 - 16.00 uur
Minimale Kennis: Tai Chi vorm deel 2
Kosten: € 55,--
Inschrijven: vóór 10 februari
Locatie: School voor Tai Chi Chuan, Utrecht
Door: Martin Klett, branchehouder ITCCA - NL

Ling Hung Ching is het begrip lege kracht of explosieve kracht. Martin laat ons hiermee kennis maken en uiteraard gaan we via testen voelen om een idee te krijgen van dit begrip.
Over Ling Hung Chin: de 'lege kracht', de behendigheid van de hoogste martial arts in China, is een bijzondere techniek die gebruik maakt van de kracht van het lichaam van de vitale energie of chi.

De 'vijf vitamines' is een van de blauwdrukken die Meester Chu ontwikkelt heeft voor ons zodat wij de Tai Chi vorm makkelijker kunnen aanleren. Het richt zich op de armen en handen, als deze in de juiste positie zijn kan de Chi beter stromen.

'Tai Chi Chuan: geworteld in de voeten, doorgegeven via het centrum en tot uitdrukking gebracht in de handen'

Zaterdag 17 februari

De "vijf vitamines", deel 2 en introductie in Ling Hung Chin

inschrijven 5 Vit & Ling Hung Chin