Cursussen Utrecht

Workshops worden gegeven in de School voor Tai Chi Chuan -Utrecht.
Er zijn workshops die open zijn voor iedereen en alleen voor ITCCA-leden.

Workshop Yin Yoga - Qi Gong - Meditatie

Yin yoga, het is winter, tijd om aandacht te geven aan het Waterelement - Nier en Blaasmeridiaan.
Qi Gong, de Chi laten stromen
Meditatie, cultiveren van Chi in de 'Oceaan van energie', de dantian


Inhoud Workshop

In Yin Yoga houd je een asana langer aan om je lichaam in deze houding te verkennen, ontspannen en ruimte te creëeren. Hierdoor kun je de diepere lagen van spieren en bindweefsel bereiken en blokkade (stagnaties) opheffen, je chi kan vrijelijker stromen.

Winter is in de 5-elementenleer het Waterelement met de Nier - Blaas meridiaan. Vooraf zullen we deze meridianen strijken zodat onze aandacht (Ji) hier is, waardoor de Chi volgt. Het accent van de asana's is om deze meridianen te stimulieren, een winter-boost!

In Qi Gong wil je het lichaam op een vrije natuurlijke wijze bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van de chi in het lichaam: het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten.

Bewust bewegen ontspant en brengt de geest terug naar een natuurlijke staat van zijn: innerlijk geconcentreerd, open en helder. Dát is wat Qi Gong is.

In Taoistische meditatie wil je de verkregen chi opslaan in je dantian. Er is alleen de beoefening van dit moment. De Ji en de Chi samen. Geest en lichaam ontspannen en worden gevoed door de ademhaling.

Zo op de vooravond van de Kerst en Oud & Nieuw periode een paar uur gericht zijn op en met je Chi. Het lichaam natuurlijk bewegen en in asana's laten verstillen............een goede basis voor de komende periode


Inschrijven
Zondag 23 december
Tijd 13:00 - 15:30 uur
Kosten € 27,50
Docent Nanda Duin
Waar: School voor Tai Chi Chuan, M.P. Lindostraat 4, Utrecht

Er is geen voorkennis van yin yoga of qi gong nodig. Deze workshop is voor iedereen toegankelijk.

img_3287-300d9458e76d49221dd4f83bae255d6f

Over Nanda

Als ik ergens in geloof dan is het dat het lichaam vele malen intelligenter is dan de geest....


Tai Chi en Yin Yoga (of Dao Yin) rusten allebei op de Taoistische filosofie en de Chinese genezingsleer van Yin en Yang, 5-elementenleer en Meridianen.

Tai Chi & Qi gong

Sinds 2002 Tai Chi Chuan docent volgens de originele Yang stijl van de Itcca (www.itcca.nl). Dit behelst o.a. Tai Chi vorm, Qi Gong, Meditatie, Chi massage, pushing hands, fighting vorm, wapenvormen (sabel en zwaard)

Yin Yoga

Yin Yoga teacher training - Chinese medicine, Meridian Nidra, Hip Anaotmy - Jo Phee

Yin Fascial Yoga, myofascia release, 5-elementen Qi Gong - Beta Lisboa & Simon Calder

(deels) Yin Yoga teacher training - Miriam Wagner

Adjusting Yin poses workshop - Jose de Groot

Verder.....verdiep ik me meer en meer in de wondere wereld van de Myofascia (bindweefsel), met onlangs de cursus van Anotomy Trains - Thomas Myers: in Stucture & Function - meridian lines

Doordat ik oefentherapeut Mensendiek - Cesar ben, heb ik een gegronde kennis van de anatomie en ben ik gespecialiseerd in houding en bewegingspatronen.

_mdv0738nanda-d3517fda6ae8e1f88093bdca85e2739d

Zwaarvorm leren of verdiepen

In de sierlijke zwaardvorm ontwikkelen we de Ji & de Chi en daarmee ook Jin: innerlijke kracht. 3-in-1.
Door het zwaard als verlengde van je arm te zien trainen we op een bewuste en natuurlijke manier om de chi meer naar buiten te projecteren.
Je Tai Chi vorm wordt er beter door; doordat je de energie meer naar buiten kunt projecteren is het goed voor je Pushing Hands-ervaring, én het is een mooie sierlijke vorm om te doen.
En last but not least, het voelt goed!

We gaan de zwaarvorm in 3 delen leren. Je hóeft je niet direct voor alle 3 in te schrijven; wil je eerst eens voelen, ervaren wat de zwaardvorm is, begin bij deel 1. Maar reserveer de data van 2 en 3 alvast in je agenda.

Ben je al bekend met de zwaardvorm, neem nu de tijd om je vorm te corrigeren/verdiepen. Doordat de bewegingen weer worden uitgelegd heb je nu meer tijd om de details in te vullen.

Data:
Deel 2: zaterdag 12 januari
Deel 3: zaterdag 16 februari

Tijden: 10:00 – 12:00 & 13:30 – 16:30 uur
Kosten: € 50,-- per cursus
Locatie: Utrecht
Docent: Nanda
Kennis: Tai Chi vorm (open voor alle leden van de Itcca-NL)

Deel 2 en deel 3 kun je alleen doen als je deel 1 gedaan hebt of al bekend bent met de zwaardvorm.

inschrijven

mdv_6497victor-cb664d03a90dc07976ce10df34c2ee7a