Driedaagse Tai Chi retraite 2018 - Bedepuszta

Do. 27 september - Ma. 1 oktober 2018

Een ontspannen lang weekend voor rust, inspiratie en frisse energie. Genieten van Tai Chi, natuur en een gemoedelijke sfeer.

RUST - STILTE - NATUUR
Op 1 uur en 40 minuten vliegen en 100 km van Boedapest, ligt Bedepuszta. Een klein dorp, gelegen in het noorden van Hongarije, in een hoge vallei aan de rand van een natuurpark omgeven door heuvels, weilanden en bossen. Het is omringd door de Hongaarse Karpaten en in de verte zie je de uitlopers van de Matra en de hoge Tatra. 
Hier, in de rust, stilte en schoonheid van de natuur gaan we 3 dagen Tai Chi'en. 

Programma
Iedere dag begint, optioneel,  met  massage, meditatie en  Taoistische gezondheidsoefeningen.
Na het ontbijt beginnen we onze Tai Chi-dag, van 10 tot 12 uur. Gevolgd door de lunch met daarna een lange pauze om te rusten, wandelen, te lezen. 
Van 16.00 tot 18.30 is er weer Tai Chi.  
Daarna het avondeten en ontspannen: een spelletje doen, voor de haard zitten niksen, socialisen of je terugtrekken.......alles kan.

Donderdag is aankomstdag. Vrijdag, zaterdag, zondag staat in het teken van de Tai Chi Retraite en maandag vertrekdag. 
Je kunt ook eerder komen of later vertrekken en zo je retraite aanvullen met vakantie.

Tai Chi -Schema 

08:00 - 08:45 Optioneel
      
10:00 - 12:00 Tai Chi      

12:30 - 13:30 Lunch       

13:30 - 16:00 Pauze        

16:00 - 18:30 Tai Chi       

Docent: Nanda

aanmelden interesse

Kosten pp

Prijs maaltijden en accommodatie (donderdagavond t/m maandagmorgen)

€  255,— voor een 2 persoonskamer
€  315,— voor een 1 persoonskamer

Alle kamers hebben een douche en wc;
 incl handdoek en linnen

Prijs Tai Chi € 120,-- (17,5 uur)

Exclusief: reis en transport 
Minimaal aantal deelnemers 10. Bij meer dan 12 deelnemers hanteren we een staffelprijs en wordt de prijs per deelnemer lager.

img_0119-1bf8b7c6b745e0b4ab42a4ba9db7667b

Het bijzondere van Bedepuszta  
Bedepuszta ligt 100 km ten noordoosten van Boedapest, in de provincie Nograd.  Bij 'Puszta' zijn we geneigd om te denken aan de vlakte (laagland) van Hongarije maar 'puszta' betekent leegte .....

En dat is wat het hier zo bijzonder maakt, er is niets. Je bent omgeven door de natuur; je kunt urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen behalve reeën. Er is geen verstedelijking te zien noch te horen. Steevast is de uitwerking van het dorp op onze gasten dat hun tempo binnen een paar uur een slow-motion laat zien met de verrassing van de  eenvoud op het gezicht.

Wil je komen.....

Laat het ons weten, als we 10 deelnemers hebben dan kunnen we snel 'groen' licht geven en zijn de vliegtickets nog tegen gunstige prijzen beschikbaar! Je kunt het inschrijfformulier - het verplicht je nog tot niets -   invullen en/of mij bellen, mailen.  
Boek niets (vlucht/auto) definitief voordat je van ons hebt gehoord dat de Tai Chi retraite doorgaat. 

aanmelden interesse

img_3070-groenten-en-fruit-kopie-7b68a90861effd2e9aa227543c90d8d9

Maaltijden.......Thee, ontbijt, lunch, snack en diner zijn inclusief. Ben je vegetariër of heb je allergieën, laat het ons weten, we proberen hier rekening mee te houden. Exclusief is koffie en andere dranken. 

accommodatie-f5e7928f0d4a0f060a7acaccd39f56f2

Accommodatie........De oude, eens vervallen huizen in ons gehucht, zijn met behoud van authenticiteit gerenoveerd naar sfeervolle vakantiewoningen; naast de originele huizen zijn er ook nieuwe gebouwen in Hongaarse stijl met tweepersoons kamers.

palviljoen-53f316b71e5654bc33c615faa94d0561

Tai Chi & relax........Er is een gemeenschappelijke ruimte, de Yonder-'bar' waar we eten en ontspannen. Bij redelijk weer Tai Chi'en we buiten onder het grote overdekte palviljoen, met uitzicht op de heuvels rondom. Bij slechter weer hebben we een uitvalsmogelijkheid om in de 'oude school' van het dorp te trainen.

Meer achtergrondinformatie

en meer........ Aan de zuidkant van het dorp bevindt zich het gezamenlijke terrein met een bar, een podium, paviljoen, zomerkeuken, zwembad, een speelweide, beachvolleybalveld en het voormalige schoolgebouw. In het dorp zijn er diverse boomgaarden, een imker en in september/oktober is het plukseizoen voor bramen, walnoten, appels en peren!

Transport naar Bedepuszta
Vluchten naar Boedapest van A'dam, R'dam/Den Haag en Eindhoven. (1 uur en 40 minuten)
Bedepuszta ligt 100 km van Boedapest.
Als er meerdere mensen tegelijk aankomen kunnen we vanaf het vliegveld vervoer naar het dorp regelen tegen weinig meerkosten.
Je kunt een auto huren op het vliegveld.
Je kunt goed en snel met het openbaar vervoer tot 10 km voor ons dorp komen, en we halen je op.

In de omgeving
Boedapest, 100 km
Eger, 85 km
Hollókö, Unesco dorp, met leuke winkeltjes, traditionele huisjes en allerlei proeverijen wandelend over paden 9 km, over de weg 20 km
Tibetaanse Stupa, 8 km
Bezoek de Palinka stokerij, dé hongaarse nationale drank, 6 km

Check www.bigbudapest.com voor vliegtickets, bezienswaardigheden, accommodatie, restaurants, barretjes, winkelen en meer.