Cursussen Utrecht

Zondagmiddag 29 oktober: Tai Chi Chuan & Meridianen
Zaterdagmiddag 18 november: Taoistische massage & gezondheidsoefeningen
Zondagmiddag 3 december: Vormcorrectie Tai Chi, deel 1
Zondagmiddag 17 december: Houding en Tai Chi


Tai Chi en de Meridianen

Kennismaken met de meridianen in de Tai Chi en daarmee je beoefening verdiepen.

 (vervolg)

Zondag 29 oktober
Tijd: 13:00 tot 16:00 uur (3 uur)
Kosten € 30
Voor alle leerlingen van de Itcca.nl (niveau van Tai Chi in de vorm maakt niet uit)
Locatie: School voor Tai Chi Chuan Utrecht
Door: Marianne Buur (shiatsu-therapeut & Tai Chi'er) & Nanda

Heb je de eerste workshop gemist kun je je alsnog inschrijven voor nu.

Inhoud workshop
Tijdens deze workshop gaan we kijken naar het Yin en Yang van de Meridianen en waar die over het lichaam stromen. De -theoretische- basis van Yin en Yang en de 5-elementenleer zal in het kort worden herhaald; van de 5-elementenleer wordt het Metaal element verder uitgelicht.

We zitten, eind oktober, in de herfst, het seizoen dat bij het Metaal element hoort, net als de Long- en Dikke darm-Meridiaan. In de Tai Chi komen deze Meridianen oa tot uiting in de Tijgermond: de positie van je hand.
We zullen deze Meridianen in de gezondheidsoefeningen en de vorm nader onderzoeken: waarom is die Tijgermond zo belangrijk? De Qi-gong en de Meridianen ga je in combinatie met gezondheidsoefeningen verder uitdiepen en ervaren.
Je zal in het eerste deel van de vorm gaan testen wat er gebeurd, als je je bewust van de Meridianen, met name de Long- en Dikke darm-Meridiaan, de bewegingen maakt.

Over:
Marianne Buur is Shiatsu therapeut, Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Sinds 10 jaar zit ze op Tai Chi bij de School voor Tai Chi Chuan Haarlem, naast het zelf volgen van lessen assisteert ze ook.

Zondag 29 oktober

Tai Chi & de meridianen

inschrijven

Taoistische massage & gezondheidsoefeningen

Zaterdag 18 november
Tijd: 13:30 tot 16:30 uur (3 uur)
Kosten € 30,—
Cursus door: Rob
Voor alle niveau’s
Open voor alle leerlingen van de ITCCA NL

De taoïstische zelfmassage en de taoïstische gezondheidsoefeningen zijn vaste onderdelen van de lessen Tai Chi Chuan in onze school.
Meestal gebruiken we ze als opwarming of afsluiting van de reguliere lessen.
Deze zaterdagmiddag staan ze centraal: Alle massage-onderdelen en alle gezondheidsoefeningen zullen de revue passeren. Met nadere uitleg en eventueel benodigde correctie.

Gun jezelf verdieping in deze onderdelen van de lessen, die ook thuis als losse oefeningen te gebruiken zijn.

Zaterdagmiddag 18 november

Taoistische massage & gezondheidsoefeningen

inschrijven

Vormcorrectie deel 1

Zondagmiddag 3 december
Tijd: 13:00 tot 16:00 (3 uur)
Kosten € 30,—
Cursus door: Nanda
Minimale kennis: deel 1
Open voor alle leerlingen van de ITCCA NL

In de Chineese filosofie is de wereld, even simplistisch gezegd, ‘onderverdeeld’ in 3 delen: aarde, hemel en de mens daartussen.
De Tai Chi Chuan vorm, zoals wij hem beoefenen bestaat uit 3 delen. Het eerste deel representeert de aarde, het 2e deel de hemel en het derde deel de mens.

In het eerste deel, aarde, leer je goed gebruik te maken van de grond onder je voeten, je knieen te buigen en te bewegen vanuit je centrum. Bewegingen als knie strijken links en rechts zijn kenmerkend hiervoor.
We leren de bewegingen van handen en voeten op elkaar af te stemmen en als een geheel te bewegingen; natuurlijk als een vloeiende stroom.
In deze cursus bespreken en oefenen we de basisprincipes van het zinken, wanneer de benen vol en leeg zijn. Tevens gaan we in op de positie van de handen en armen.
We doorlopen in 3 uur tijd het hele eerste deel en zetten de puntjes op de i, via trainen, testen en uitleg adhv applicatie van diverse bewegingen.

Zondag 3 december

Vormcorrectie deel 1

inschrijven

Houding en Tai Chi

Zondagmiddag 17 december
Tijd: 13:30 tot 16:00 (2,5 uur)
Kosten € 25,—
Cursus door: Nanda
Open voor alle leerlingen van de ITCCA NL, ongeacht niveau

Inhoud van de cursus wordt nog uitgewerkt, kort gaat het over je algemene dagelijkse houding (hoe sta je) en brengen we dit naar een aantal basis-bewegingen van Tai Chi toe. Aandacht gaat naar de schouders (hoe houd je deze 'laag' in beweging); de rug; bekken & natuurlijk wat niet kan ontbreken, de ademhaling.

Op een toegankelijke manier wordt kennis uit de anatomie, fysiologie, bewegingsleer en Tai Chi in deze workshop samengevoegd.

Zondagmiddag 17 december

Houding en Tai Chi