Cursussen Utrecht

Zondagmiddag 17 december: Houding en Tai Chi


Houding en Tai Chi

Zondagmiddag 17 december
Tijd: 13:00 tot 15:00 (2 uur)
Kosten € 22,50
Niveau: niet vereist
Maximaal aantal deelnemers: 16
Open voor alle leerlingen van de ITCCA NL
Cursus door: Nanda

Houding en Tai Chi: Wat is jóuw voorkeurshouding?
In de workshop kijken we naar onze (je) houding en hoe we het lichaam gebruiken; hoe belast je je lichaam versus belastbaarheid. Wat is het effect van je houding op de stand van je wervelkolom, je bekken, je diafragma (middenrif), schouders, hoofd. Hoe sta je in de staande meditatiehouding, Qi Gong en bij P’eng rechts?

Vaak nemen we onze voorkeurshouding mee in onze Tai Chi houding en bewegingen. Weten wát je voorkeurshouding is en hoe je deze op eenvoudige wijze kunt beginnen aan te passen geeft je profijt binnen je Tai Chi: stabiliteit, mobiliteit, balans en ontspanning.

Inhoud workshop 
Uitleg en advies over de verschillende voorkeurshoudingen en effecten hiervan op het lichaam. Daarbij gebruiken we de staande meditatiehouding, Taoistische gezondheidsoefeningen en/of Qi Gong en bewegingen uit de vorm. En zoals altijd via testen kunnen we het voelen en ervaren. Gaande weg herken je jouw bewegingspatronen en leer je deze om te zetten naar de principes van Tai Chi Chuan.
Naast Tai Chi Chuan docent ben ik oefentherapeut Mensendieck. In deze workshop wordt de verbinding gelegd. 

‘de spieren hebben invloed op de stand van de gewrichten, deze op de ribben, vervolgens op de longen, om uit te komen bij de diafragma en de ademhaling’ - Master Chu

‘Iedere verandering in het bewegingspatroon heeft haar weerslag op het functioneren van het gehele lichaam.’ - Bess Mensendieck (grondlegster oefentherapie)

Zondagmiddag 17 december

Houding en Tai Chi

inschrijven