Driedaagse Tai Chi retraite do. 26 tot ma. 30 september 2019 Bedepuszta, Hongarije

Klik op de link hieronder om een idee te krijgen van de omgeving....
Film impressie Bedepuszta

De Tai Chi Retraite gaat door!

Do. 26 september - Ma. 30 september 2019

Een ontspannen lang weekend voor rust, inspiratie en frisse energie. Genieten van Tai Chi, natuur en een gemoedelijke sfeer.

De retraite is voor iedereen van de ITCCA NL toegankelijk, voor beginners en gevorderden. Inhoudelijk is het programma zo opgezet dat het voor iedereen interessant is.

PROGRAMMA
De ruimte hebben om een paar dagen te Tai Chi'en en je nergens om hoeven te bekommeren is een cadeau op zich.
Er loopt een centraal thema door de 3 dagen heen die je steeds wat verder brengt in je Tai Chi, ongeacht je niveau, zie het als een kleine Tai Chi reis.

Iedere dag begint, optioneel, met 45 minuten chi-massage en meridiaanstrekkingen.
Na het ontbijt beginnen we onze Tai Chi-dag, van 10 tot 12 uur. Gevolgd door de lunch met daarna een lange pauze om te rusten. Bedepuszta leent zich fantastisch om te wandelen, niets te doen, in een hangmat lezen .... 
Van 16.00 tot 18.30 is er weer Tai Chi.  
Daarna het avondeten en ontspannen: een spelletje doen, socialisen of je terugtrekken.......alles kan.

Inhoudelijk Tai Chi programma
Hoofdthema van onze 3 daagse Tai Chi Retraite is het 'centrum' van waaruit we bewegen. Verder zal er bijzondere aandacht zijn voor de 24 Taoïstische gezondheidsoefeningen die we uitdiepen: waarom en hoe de Chi werkt - en natuurlijk nemen we de ademhaling hierin mee. En uiteraard is er ook chi-massage en Ji & Chi Gong.
We gaan zeker ook een keer in het optionele ochtend uurtje, heel bijzonder om te doen, de stilte meditatiewandeling lopen op de heuvels rondom het dorp.

Mocht je meer informatie willen of vragen hebben, neem gerust contact op via mail of mobiel.

In de volkskrant heeft een artikel gestaan over het dorp Bedepuszta waar de Tai Chi Retraite is. Het beschrijft beeldend hoe uniek het hier is en de uitwerking op een ieder die hier komt, inclusief de journalist.

Tai Chi -Schema 

08:00 - 08:45 Optioneel
     
10:00 - 12:00 Tai Chi      

16:00 - 18:30 Tai Chi       

Docent: Nanda

Aanmeldingsformulier

Kosten pp

Maaltijden en accommodatie (donderdagavond t/m maandagmorgen)
€  257,— voor een 2 persoonskamer
€  384,— voor een 1 persoonskamer
Alle kamers hebben een douche en wc;  incl handdoek en linnen

Prijs Tai Chi
€ 130,-- (17,5 uur)

Prijs is exclusief reis en transport; inclusief btw

RUST - STILTE - NATUUR
Op 1 uur en 40 minuten vliegen van A'dam en 100 km van Boedapest, ligt Bedepuszta. Of een mooie treinreis via Oostenrijk, een beleving vanaf het moment van je vertrekstation.
Een klein dorp gelegen in een hoge vallei aan de rand van een natuurpark omgeven door heuvels, weilanden en bossen. Het is omringd door de Hongaarse Karpaten en in de verte zie je de uitlopers van de Matra en de hoge Tatra. 
Hier, in de rust, stilte en schoonheid van de natuur gaan we 3 dagen Tai Chi'en. 
Donderdag is aankomstdag. Vrijdag, zaterdag, zondag staat in het teken van de Tai Chi Retraite en maandag vertrekdag.

lmdv2854tai-chi-retraite-2018-5634f8dd1133e5a332408071d0ef3589

Maaltijden en drinken
Thee, koffie, ontbijt, lunch en diner zijn inclusief. We koken vegetarisch, bij de lunch zal er wel af en toe vlees beschikbaar zijn. Heb je allergieën, laat het ons weten, we proberen hier rekening mee te houden. 

accommodatie-6ea3643af42348a3e944918fdb421c4c

Accommodatie
In twee langgerekte gebouwen, gemaakt in Hongaarse stijl zijn 10 tweepersoons kamers. De kamers komen uit op een lange veranda met uitzicht op de vallei en het Mátragebergte. De kamers hebben twee eenpersoonsbedden en een nette badkamer met toilet en douche.

Het pension ligt aan het recreatieterrein waar je vrij gebruik kan maken van de faciliteiten: zwembad, beachvolley, badminton, pingpong, darts, bordspellen, bibliotheek, etc.

De oude, eens vervallen huizen in ons gehucht, zijn met behoud van authenticiteit gerenoveerd naar sfeervolle vakantiewoningen. Ook deze kun je, tot 4-5 personen, huren. Mocht je hier belangstelling voor hebben neem dan even direct contact met Nanda op. Voor prijzen kun je kijken op www.bedepuszta.com

lmdv2900tai-chi-retraite-2018-e8a8d991d568d6bfa91ec073ef7dc153

Tai Chi & relaxen
Tai Chi In de buitenlucht Tai Chi'en is het beste dat wel is. We doen dit of onder het grote overdekte paviljoen of op de Tai Chi heuvel met 360 uitzicht op de heuvels rondom.
Relax het eten is bij de buitenkeuken, we gaan uit van mooi weer maar mocht het in de avond wat fris zijn dan is er de gemeenschappelijke ruimte, de Yonder-'bar'.

lmdv2939tai-chi-retraite-2018-c7c4072510c2ef02a26b8378151a0fc3

Het bijzondere van Bedepuszta  
Bedepuszta ligt 100 km ten noordoosten van Boedapest, een uur rijden, in de provincie Nograd.  Bij 'Puszta' zijn we geneigd om te denken aan de vlakte (laagland) van Hongarije maar 'puszta' betekent leegte .....

En dat is wat het hier zo bijzonder maakt, er is niets. Je bent omgeven door de natuur; je kunt urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen behalve reeën. Er is geen verstedelijking te zien noch te horen. Steevast is de uitwerking van het dorp op onze gasten dat hun tempo binnen een paar uur een slow-motion laat zien met de verrassing van de eenvoud op het gezicht.

Inschrijving en annulering

De inschrijving is bindend; na bevestiging dat de retraite plaatsvindt worden de kosten hiervoor door de student, binnen 14 dagen, overgemaakt.
Je ontvangt de factuur voor jouw Tai Chi Retraite pas als deze doorgaat. We adviseren om nog geen reis te boeken totdat bevestigd is dat de retraite doorgaat. De retraite vindt plaats met een minimum aantal deelnemers van 10 personen.

Annulering
Bij annulering door de student, tot 4 maanden voor aanvang, is er teruggave minus € 25.-.
Tot 3 maanden voor aanvang is er 50% teruggave; daarna is het volledige bedrag verschuldigd.
Je bent zelf verantwoordelijk voor gemaakte reis- en transport kosten, evenals een reis- en annuleringsverzekering.

Transport naar Bedepuszta

Vluchten NL - Boedapest van A'dam en Eindhoven. (1 uur en 45 minuten)
Trein via Oostenrijk
Auto

Vanaf Boedapest naar Bedepuszta is het 100 km. Als je met het vliegtuig komt kun je een auto huren op het vliegveld, maar er is ook uitstekend openbaar vervoer tot 10 km van ons dorp, en we halen je daar op. Dit geldt ook als je met de trein komt.

In de omgeving
Boedapest, 100 km
Eger, 85 km
Hollókö, Unesco dorp, met leuke winkeltjes, traditionele huisjes en allerlei proeverijen wandelend over paden 9 km, over de weg 20 km
Tibetaanse Stupa, 8 km
Bezoek de Palinka stokerij, dé hongaarse nationale drank, 6 km