Corona

UPDATE 15 FEBRUARI 2022
Vanaf 18 februari geldt als enige nog het coronatoegangsbewijs (qr-code) voor alle leslocaties, inclusief horeca.
Vanaf 25 februari gelden voor onze activiteiten geen coronabeperkingen meer. Persoonlijke overwegingen om afstand te bewaren en/of een mondkapje te dragen, worden gerespecteerd. Het coronatoegangsbewijs wordt niet meer gecontroleerd. De online lessen stoppen na 12 maart 2022.

UPDATE 14 JANUARI 2022
Samen binnensporten is weer toegestaan. Er moet op alle locaties een geldige QR-code + identiteitsbewijs worden getoond. Tevens hanteren we tijdens de les, bij aankomst en vertrek de 1,5 meter onderlinge afstand. Er geldt op alle locaties een mondkapjesplicht behalve tijdens de les. Er is een (beperkt) online aanbod voor de leerlingen die door deze maatregelen niet meer aan de les kunnen deelnemen.

UPDATE 19 DECEMBER 2021
De aangescherpte lockdown van 19 december 05:00 uur tot minstens 14 januari 2022 betreft sportscholen. Er geldt tot nader bericht een online lesprogramma.

UPDATE 28 NOVEMBER 2021
Door de aangescherpte coronamaatregelen wijken we met de avondlessen per direct uit naar 'ONLINE'. Voor de ochtendlessen op locatie geldt op elke locatie een mondkapjesplicht (behalve tijdens de les) en wordt je QR-code (+ ID) bij aankomst gecheckt. De 1,5 meter onderlinge afstand blijft overal van kracht.

UPDATE 6 NOVEMBER 2021
Vanwege de strengere maatregelen die op 6 november van kracht zijn geworden, moet op alle locaties een geldige QR-code + identiteitsbewijs worden getoond. Tevens hanteren we tijdens de les, bij aankomst en vertrek de 1,5 meter onderlinge afstand. Er is een (beperkt) online aanbod voor de leerlingen die door deze maatregelen niet meer aan de les kunnen deelnemen.

UPDATE 25 SEPTEMBER 2021
De maatregelen vanaf 25 september hebben geen beperkingen voor onze reguliere groepslessen. Voor gebruikmaken van de horeca bij de diverse trainingslocaties is de geldige QR-code verplicht. Alleen binnen; niet op het terras en niet om langs de horeca naar de sportzaal te lopen. We volgen de aanwijzingen van de Rijksoverheid en van de beheerders van de locaties.

UPDATE 29 MEI 2021
De versoepelingen die per zaterdag 5 juni ingaan maken nagenoeg 'alles' weer mogelijk. Op veler verzoek blijven de lessen tot en met augustus 2021 buiten (en bij slecht weer online) en nemen we tijdens de training (ook bij aankomst en vertrek) de onderlinge afstand van 1,5 meter in acht.

UPDATE 28 APRIL 2021
Ondanks enige versoepelingen (o.a. avondklok, terrassen) blijft het online lesrooster van kracht totdat verdere versoepelingen weer groepslessen mogelijk maken. (Proef)lessen op de verschillende leslocaties worden tot nader bericht verschoven.

UPDATE 2 MAART 2021
De harde lockdown wordt minstens verlengd tot en met dinsdag 27 april. Er geldt een online lesrooster. (Proef)lessen op de verschillende leslocaties worden tot nader bericht verschoven.

UPDATE 2 FEBRUARI 2021
De harde lockdown wordt minstens verlengd tot en met dinsdag 2 maart. Er geldt een online lesrooster. (Proef)lessen op de verschillende leslocaties worden tot nader bericht verschoven.

UPDATE 12 JANUARI 2021
Ook tijdens de verlenging van de nationale lockdown tot en met dinsdag 9 februari, vervallen alle reguliere lessen op alle locaties. Er is een uitgebreid aanbod van online lessen voor alle leerlingen.

UPDATE 14 DECEMBER 2020
Tijdens de nationale lockdown van dinsdag 15 december tot en met dinsdag 19 januari vervallen alle reguliere lessen op alle locaties. Er zijn gevarieerde online lessen voor alle leerlingen. Pas goed op jezelf en de mensen om je heen, maak van de lockdown een slow-down in deze meest yinne tijd van het jaar!

UPDATE 18 NOVEMBER 2020
M.i.v. donderdag 19 november zijn alle lessen weer 'in het echt' volgens het reguliere lesrooster. Alle locaties zijn goed geventileerd en bieden de ruimte om op meer dan 1,5 meter onderlinge afstand van elkaar te trainen. Blijf tijdens de les op je aangewezen plaats en respecteer bij aankomst, tijdens de les en bij vertrek de onderlinge afstand. Volg steeds de aanwijzingen van de beheerder en houd je aan de RIVM-instructies. Momenteel is het onwenselijk om zonder overleg bij een andere groep aan te sluiten. Blijf goed op elkaar passen!

UPDATE 4 NOVEMBER 2020
Vanwege de tijdelijk extra aangescherpte corona maatregelen zijn alle lessen t/m woensdag 18 november 2020 ONLINE.

UPDATE 14 OKTOBER 2020
Al onze groepslessen gaan binnen de aangescherpte corona maatregelen onveranderd door. Alle locaties bieden de ruimte om op meer dan 1,5 meter onderlinge afstand van elkaar te trainen. Blijf tijdens de les op je aangewezen plaats en respecteer bij aankomst, tijdens de les en bij vertrek de onderlinge afstand. Volg steeds de aanwijzingen van de beheerder en houd je aan de RIVM-instructies. Momenteel is het onwenselijk om zonder overleg bij een andere groep aan te sluiten. Stay safe, take care!

UPDATE 20 SEPTEMBER 2020:
De dagen worden 'korter', de temperaturen dalen: we trainen binnen. Hier gelden de maatregelen van de beheerder. Aanvullend gelden de per mail gecommuniceerde instructies. Hoewel '1,5 meter afstand' tijdens onze lessen niet geldt, respecteren wij die onderlinge afstand tijdens de lessen uitdrukkelijk wél. Op alle leslocaties zijn ofwel mechanische ventilatiesystemen die buitenlucht naar binnen blazen ofwel geopende buitendeuren; het is aanbevolen ons op een lagere zaaltemperatuur te kleden. Door de op de locatie afgestemde groepsgrootte kan slechts na overleg en indien verantwoord van groep worden gewisseld. We blijven zorgzaam voor elkaar!

UPDATE 1 JUNI 2020:
We trainen buiten t/m augustus: sportveld Dominicus College, park De Wuurde Elst, Staddijk Nijmegen, kasteeltuin Wijchen en Goffertpark Nijmegen. Dé voorwaarde is 1,5 meter onderlinge afstand. Bij ongeschikt weer trainen we 'online'. Het buiten- en onlinerooster voor juni/juli/augustus 2020 is onder de leerlingen verspreid. Eind augustus bekijken we wat dan kan én mag! Tot nader bericht zijn er géén privélessen en géén partneroefeningen.

UPDATE 31 MAART 2020:

Het online lesrooster blijft van kracht t/m minimaal 28 april 2020. Tot nader bericht zijn er geen reguliere lessen / cursussen / workshops op locatie.

UPDATE 23 MAART 2020:

Online training is gestart!!

UPDATE 15 MAART 2020:

In navolging van de actuele overheidsmaatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus is er GEEN LES TOT 6 APRIL 2020

UPDATE 14 MAART 2020:

De hele wereld is in de ban van het COVID-19/Corona-virus en vanwege de nieuwigheid van dit virus ontbreekt het ons aan de juiste afweer. Tegelijkertijd ben ik van mening dat het samen beoefenen van tai chi en qigong een positieve impact heeft op die afweer. Ik ga als volgt met de situatie om:

de wekelijkse lessen, zwaardlessen, zondagse oefenlessen en verdiepingslessen zijn kleinschalig en gaan door volgens planning, conform de actuele overheidsrichtlijnen en -voorzorgsmaatregelen rond het coronavirus. Voor onze lessen betekent dit:

We houden afstand van elkaar (onze trainingsruimten zijn er groot genoeg voor), vermijden fysiek contact, de docenten corrigeren je niet via aanraking, we testen niet, we doen geen partneroefeningen.

Tijdens de oefenles is er géén theepauze: neem je eigen drinken mee zodat we geen 'drukbevolkt' verzamelpunt hebben.

We verzamelen niet langer in de kleedkamers: kleed je om en ga rustig en zonder te storen de trainingsruimte binnen.

Ik leg bij jou de verplichting neer om qua persoonlijk hygiëne óók de overheidsrichtlijnen en -voorzorgsmaatregelen na te leven. Als wij daar allemaal zorgvuldig mee om gaan, hangt je aanwezigheid vooral af van je antwoord op de vraag 'Ben ik een gevaar voor de rest?'. Ik reken er op dat je daar je verantwoordelijkheid neemt.

Als je tot een risicogroep behoort of om andere persoonlijke redenen geen enkel risico wilt nemen ten aanzien van je eigen gezondheid, respecteer ik dat van harte. We blijven in contact! Zodra in sommige van de groepen veel leerlingen thuisblijven, overweeg ik een roosteraanpassing; ik houd je op de hoogte.

WAT JIJ ZELF KUNT DOEN:

Houd jezelf op de hoogte van de actuele aanbevelingen en voorschriften.

Zorg voor inname van:

 • voldoende vitamine C (hier houdt het virus niet van)
 • vezelrijk eten (dit bevordert een goede spijsvertering)
 • vocht, met name water
 • verse lucht en
 • scoor je vitamine D
  samengevat: eet verse groenten en fruit en ga naar buiten.

Conditioneer je leven zodanig dat je je energie spaart ten gunste van je weerstand:

 • vermijd bewerkt / behandeld / kant-en-klaar / bespoten voedsel: je lichaam verbruikt veel energie bij het verwerken van de toxines die je daarmee inneemt;
 • zorg voor voldoende rust en slaap, put jezelf niet uit;
 • vergeet niet om op te laden, oftewel: werk aan je ontspanning, aan je ademhaling en zorg voor voldoende beweging. Het is om deze reden dat in de Chinese medische centra voor corona-patiënten tai chi en qigong worden beoefend!
 • Wapen je mentaal tegen het virus: wees positief en overtuigd van je eigen vermogen om te herstellen.