Martin Klett

Geboren in Karlsruhe, Duitsland. Afgestudeerd aan de Folkwang-Hochschule in Essen (muziek en beweging). In verband met de voorbereidingen voor zijn muziekstudie begint hij in 1988 met Tai Chi Chuan. Vanaf 1991 les bij verschillende leraren van de ITCCA. In 1994 wordt hij leerling van Andreas Heyden, ITCCA Rijnland in Keulen bij wie hij tot heden les neemt. Andreas doet hem de suggestie om in Amsterdam een eigen school te beginnen en bereidt hem voor op zijn leraarsexamen bij Meester Chu King-hung in 1995. Vanaf dit moment vertegenwoordigt Martin Klett de ITCCA in Nederland. In 2003 wordt hij meesterleerling van Meester Chu King-hung.

De lessen van Martin Klett zijn erop gericht om Tai Chi Chuan, zoals hij het van Meester Chu heeft geleerd, zuiver door te geven. Dat omvat niet alleen datgene wat hij onderwijst maar ook de stapsgewijze leermethode. De cursist krijgt zo de mogelijkheid het authentieke Tai Chi Chuan van de Yang-familie zo zuiver mogelijk te leren kennen.

mdv_9719portretten-16331133ec5e754ce2ebbcb43f7011d0

De leslocatie in Amsterdam

De school bevindt zich in een voormalig pakhuis aan de Lijnbaansgracht, nabij de Rozengracht. De lesruimte is aan de rustige achterzijde van het pand. Het is een heldere, prettige ruimte met een aangename uitstraling. De zaal is geschikt om aan 18 tot 20 mensen les te geven. Tevens is er een kleine ontvangstruimte waar de cursisten bij een kopje thee het begin van de les kunnen afwachten.