Lesaanbod ITCCA Haarlemmermeer volgens de huidige RIVM richtlijnen.

De school biedt wekelijkse lessen waarin het stap voor stap aanleren van de Tai Chi-vorm centraal staat. Wanneer de Tai Chi-vorm geleerd is, volgt het verder onderzoeken van de bewegingen via de 6 innerlijke stappen, partneroefeningen (pushing hands) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

De lessen worden gegeven in kleine groepen van gelijk niveau. Er is veel aandacht voor de individuele leerling. Een Tai Chi les duurt 75 minuten. Een Qigong les duurt 45 minuten.

Zie het rooster voor lestijden en wanneer er geen les is.

Proefles / kennismakingsles Tai Chi

Als je nieuwsgierig bent naar Tai Chi en je wilt het wel eens ervaren kun je een gratis proefles doen.

Tijdens de proefles wordt kennis gemaakt met fundamentele oefeningen van Tai Chi zoals de taoïstische gezondheidsoefeningen, staande qigong, meditatie, een begin stukje van de Tai Chi vorm bewegingen, de docent en de manier waarop binnen de ITCCA onderwezen wordt. Ook doen we een test die de mogelijkheid geeft om zelf te ervaren wat het verschil is tussen sterk zijn vanuit spierkracht en sterk zijn vanuit een ontspannen en open houding.

Een mooie kans om een beeld te vormen van wat je in de Iessen kunt verwachten!

Een proefles duurt een uur en een kwartier.

Trek kleding aan waarin je je makkelijk kan bewegen, bijvoorbeeld een joggingbroek, t-shirt en (sport)sokken. Schoenen zijn niet nodig.

Meld je aan voor een proefles in Gymzaal Bornholm.
Meld je aan en je komt op een wachtlijst. Zodra er een proefles gepland wordt, geven we het door. Of als je bij een net gestarte beginnerscursus een les kan meedoen als zijnde proefles laten we het ook weten.
Adres Skagerrak 186 2133 DW Hoofddorp.
Meer informatie over de leslocatie en hoe je er kan komen
Aanmelden proefles Tai Chi

Qigong les (wordt tijdelijk niet gegeven)

Tijdens een Qigong les doen we meestal staande de Qigong oefeningen, staande meditatie en Taoïstische massage. Deze oefeningen geven ontspanning en energie. Een groot deel van de oefeningen kan zittend uitgevoerd worden en wordt daarom soms voor de afwisseling zittend uitgevoerd. Indien je niet lang kunt staan of in een rolstoel zit, kan er in overleg gekeken worden of je zittend kan deelnemen aan de lessen.

Hiervoor hoef je niet lid te zijn van de ITCCA. Je kan je op ieder moment aanmelden / instromen en je dient per les te betalen of je koopt een strippenkaart waarmee je aan de lessen kan deelnemen.

Een les duurt een 45 minuten.

Trek kleding aan waarin je je makkelijk kunt bewegen, bijvoorbeeld een joggingbroek, t-shirt en (sport)sokken. Schoenen zijn niet nodig.

Beginnerscursus Tai Chi (10 lessen)

Tijdens deze eerste 10 lessen leer je diverse gezondheidsoefeningen en het begin van de vorm. In dit deel van de vorm komen de vier basis technieken in de handen langs en leer je de basis houdingen.
Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de correctheid van de houdingen door het testen van posities op stevigheid en stabiliteit. De tests geven de mogelijkheid om zelf te ervaren wat het verschil is tussen sterk zijn vanuit spierkracht en sterk zijn vanuit een ontspannen en open houding.

Aanmelden beginnerscursus Tai Chi

Vervolg lessen Tai Chi

Heeft Tai Chi je gegrepen en besluit je door te gaan, dan kun je in de meeste gevallen aansluitend op de beginnerscursus op hetzelfde tijdstip verder trainen.

De school biedt wekelijkse lessen waarin het stap voor stap aanleren van de Tai Chi-vorm centraal staat. Wanneer de vorm geleerd is volgt het verder onderzoeken en uitdiepen van de bewegingen via de zes innerlijke stappen, partneroefeningen en uiteindelijk de wapenvormen (zwaard en sabel).

De lessen worden zo veel mogelijk gegeven in groepen van gelijk niveau. Er is vanzelfsprekend aandacht voor de individuele leerling en ieders eigen lichaamsbouw.

Oefen moment

Oefenen is het bekwaam maken, door herhalen van het geleerde, tijdens een daarvoor beschikbaar gemaakt tijdstip.
Een oefen moment is alleen voor ITCCA leden en is gratis. Men kan deelnemen bij de scholen waar dit wordt aangeboden.

Voor Tai Chi leerlingen is het leuk en interessant om bijvoorbeeld bij Haarlem, Amstelveen of Amsterdam een oefen moment (soms ook beschreven als oefenles) op zondag mee te doen. Je wordt door de docent of assistent goed meegenomen in de oefeningen.

Cursussen / workshops met een bepaald thema

In de verschillende scholen worden, meestal in weekenden, losse cursussen/workshops gegeven met een bepaald thema. Alle leden van de ITCCA kunnen meedoen in overleg met je docent vanwege het niveau.

Cursussen / workshops meester Chu

Eens in de twee jaar komt Meester Chu naar Amsterdam en geeft dan workshops, een bijzondere en inspirerende ervaring!
Zodra de cursussen / workshops bekend zijn, kan erop ingeschreven worden. Inschrijven is mogelijk via de URL die op dat moment getoond wordt.

Let op: overleg altijd met de docent voordat je inschrijft op een cursus / workshop, zodat je zeker weet of je deze goed kan volgen met plezier en er een mooie ervaring aan over houdt.

Cursussen met meester Chu King-hung

ITCCA lidmaatschap

Het ITCCA-lidmaatschap geeft recht op het boeken van:
- cursussen / workshops van Meester Chu
- cursussen / workshops bij ITCCA scholen in NL en Europa
- gehouden retraites door de ITCCA Europa
- deelname aan aangeboden oefen momenten
Let op: Vereiste tot deelname is niveau-afhankelijk. Overleg met je docent voordat je boekt.

Tarieven

Meer informatie over de tarieven is hier te vinden: Tarieven overzicht