Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Rotterdam

ITCCA School Stefan Diderich is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA) van Meester Chu King-hung en doceert de originele Yang-stijl. De school is gevestigd aan de Vijverhofstraat 112, in de Hofbogen vlakbij het voormalig station Bergweg en op loopafstand van Rotterdam Centraal station.

Je bent van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken. Proefles begin 2017:
vrijdag 3 februari om 11.00 met aansluitend beginnerscursus op dit tijdstip.
Beginnerscursus woensdag avond 20.30, vanaf 25 januari.
Graag aanmelden per mail op itccarotterdam@gmail.com.

_mdv9133stefan-diederic-utrecht-kopie-d3717dc52ea64bc5452e4db5d3566cb0

Proefles 3 februari, 11.00

Een gratis proefles, een goede gelegenheid om kennis te maken met tai chi chuan en de manier waarop dit binnen ITCCA onderwezen wordt. Aansluitend start een beginnerscursus op hetzelfde tijdstip. Graag aanmelden per mail op itccarotterdam@gmail.com.

logo_itcca_black_smaller-242cba95ee5fb45d5f817b5c5beedaf9

De originele Yang-stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen, de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en meditatie evenals Qigong een belangrijke plaats innemen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderwezen en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om deze te leren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen nog een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).