matthea-6017-a8eea96dbd78842b6e064e2f23dd4ded

Een beginnerscursus duurt 10 lessen. Centraal staat het stap voor stap leren van de bewegingen van de Tai Chi-vorm. Verder wordt kennis gemaakt met fundamentele oefeningen van Tai Chi zoals de taoïstische gezondheidsoefeningen, staande qigong, en meditatie.

In de eerste tien lessen leer je diverse gezondheidsoefeningen die voorbereiden op de vorm en voor een wakker maar ontspannen gevoel zorgen. Daarnaast leer je het begin van de vorm tot en met de houding "Zweep". Dit deel van de vorm omvat de vier basis technieken in de handen en leert de basis houdingen.

Door het begin van de vorm meerdere keren te herhalen in de vier windrichtingen kan de deelnemer al snel de bewegingen zelf trainen en prettige werking van de vloeiende bewegingen ervaren.

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de correctheid van de houdingen door het testen van posities op stevigheid en stabiliteit. De tests geven de mogelijkheid om zelf te ervaren wat het verschil is tussen sterk zijn vanuit spierkracht en sterk zijn vanuit een ontspannen en open houding.

2024
Nieuwe cursussen vanaf september. Stuur een mailtje, zodra de data bekend zijn word je geïnformeerd.
Beginnerscursus 130,- euro, inclusief 3 maanden lidmaatschap ITCCA a 5,- euro.
Vervolgcursus 53,- euro per maand.
Jaarlijks lidmaatschap ITCCA 31,- euro.