Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Rotterdam

ITCCA School Stefan Diderich is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA) van Meester Chu King-hung en doceert de originele Yang-stijl. De school is gevestigd aan de Vijverhofstraat 112, in de Hofbogen, op loopafstand van Rotterdam Centraal station.

Je bent van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken. Heb je interesse om eens mee te doen dan horen we dat graag zodat we je kunnen informeren over de mogelijkheden. Op 2 april ben je welkom om vrijblijvend mee te doen met de eerste les van de beginnerscursus om 20.30. Graag per mail op itccarotterdam@gmail.com of neem telefonisch contact op: 06 10597765.

matthea-5910-af310676b7b22c600341c4118e480507

Proeflessen in augustus en september

In augustus en september organiseren we weer diverse proeflessen met aansluitend een beginnerscursus. Zowel op de avonden als ochtenden. Om op de hoogte gehouden te worden van het aanbod aan lessen
, graag aanmelden per mail.
itccarotterdam@gmail.com.

logo_itcca_black_smaller-730b74e13c118d4e803cfc08081e8f9c

De originele Yang-stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen: de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en meditatie evenals Qigong een belangrijke plaats innemen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderwezen en neemt in zijn geheel ruim een jaar in beslag om te leren. Na het voltooien volgen vormverdieping aan de hand van de zes innerlijke stappen, partneroefeningen (pushing hands en fighting vorm) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).