Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Rotterdam

ITCCA School Stefan Diderich is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association (ITCCA) van Meester Chu King-hung en doceert de originele Yang-stijl. De school is gevestigd aan de Vijverhofstraat 112, in de Hofbogen, op loopafstand van Rotterdam Centraal station.

Classes are mainly in Dutch but English instructions is possible. Please feel free to contact me and attend a free trial class. New courses from september 2024 rotterdam@itcca.nl. Welcome!

Nieuwe beginnerscursus vanaf september 2024. Graag per mail aanmelden, op rotterdam@itcca.nl of neem telefonisch contact op: 06 10597765.

Portugal retraite najaar 2024: 5-12 oktober
Na een bijzondere week in Loural village staat de retraite voor volgend jaar gepland.
Portugal retraite

matthea-5910-0420dc7c873dd3e18d690cf7f3ca1584

September 2024 nieuwe beginnerscursus en proeflessen

Een goede gelegenheid om kennis te maken met Tai chi en de manier waarop dit wordt onderwezen binnen de ITCCA. Bij interesse graag per mail contact opnemen. rotterdam@itcca.nl.

logo_itcca_black_smaller-e1f1475b38d7223fd4dc413c1cdc9144

De originele Yang-stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen: de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en meditatie evenals Qigong een belangrijke plaats innemen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderwezen en neemt in zijn geheel ruim een jaar in beslag om te leren. Na het voltooien van de vorm volgen vormverdieping aan de hand van de zes innerlijke stappen, partneroefeningen (pushing hands en fighting vorm) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

Tai chi schoenen

De nieuwe Daos tai chi schoenen by Aduumal zijn binnen. Het mooie lederen model geïnspireerd op de traditionele tai chi stijl en de moderne barefoot shoes kun je passen in de school. Informeer naar de promocode.

Naar de winkel