Workshop Taoïstische gezondheidsoefeningen - verdiepende training

voor leden ITCCA

Zaterdag 1 februari 2019

Taoistische gezondheidsoefeningen

Tijd:
10.00 - 12.30 uur, 14.00 - 16.30 uur
Plaats:
ITCCA Tai-Chi studio Rotterdam
Vijverhofstraat 112
Kosten:
€ 55,00 incl. 9% btw.
Docent:
Matthea van Staden
Bankgegevens: NL27ASNB0950382329

Qi Gong, Ji Gong, meditatie, Tao-massage, en de Taoïstische gezondheidsoefening kennen binnen onze school elk eigen kwintessens. Ze zijn complementair en met eigen kwaliteiten voedend voor de beoefening van Tai Chi Chuan in originele Yang stijl.

De Taoïstische gezondheidsoefeningen kent verwantschap met de beoefening van wat in Oost Azië beter bekend staat als Yijin Jing. De eerste antieke tekst over Yijin Jing is vermoedelijk in 1624 opgetekend door de Taoïstisch priester genaamd Zining maar de beoefening dateert veel langer terug. Legendes verbind haar oorspong, de imitatie van dieren, ook aan de uit Zuid India afkomstige monnik Bodhidarma (5-e / 6-e eeuw), grondlegger van de Shaolin Kungfu.

De Taoïstisch gezondheidsoefeningen werkt extern lichaam versterkend, en intern reinigend. Gedurende het rustige gelijkmatig bewegen circuleert het bloed en de Qi in een continue tempo zonder te versuffen en zonder stagnatie. Deze relatieve intensieve serie van oefeningen verminderen pijn in de spieren en versterkt de pezen en het zenuwstelsel. Het bevorderd flexibiliteit, stamina, balans, en lichaamscoördinatie.