Docente Alisa Simon

Als trotse moeder van drie kinderen zocht ik naar een hobby, een uitlaatklep, te midden van het levendige gezinsleven dat gevuld was met de constante activiteit van drie jonge kinderen. Terwijl ik genoot in deze levendige drukte, liet de hectiek van alledag vaak weinig ruimte over voor persoonlijke momenten van rust en reflectie. In 2007 ontdekte ik voor het eerst Tai Chi Chuan bij Jan Willem Bot in Nijmegen. De vloeiende, elegante bewegingen trokken mijn aandacht en ik besloot de uitdaging aan te gaan. Ik begon met een beginnerscursus van 10 lessen en al snel merkte ik dat ik meer ontspannen was. Gedurende elke les leerde ik kalmte te omarmen te midden van de chaos van het dagelijks leven. Mijn nieuwsgierigheid naar hoe deze zachte, vloeiende bewegingen konden bijdragen aan een betere gezondheid werd met elke les groter. De beginnerscursus was niet genoeg... Tai Chi en al haar geheimen werden de uitdaging waar ik naar zocht!

Tai Chi, met zijn nadruk op innerlijke rust, harmonie en bewustzijn, sprak me enorm aan. Deze praktijk heeft niet alleen mijn lichaam versterkt, maar ook mijn geest verrijkt. Ik heb geleerd om beter om te gaan met stress en emotionele balans te vinden, zowel tijdens de beoefening van Tai Chi als in het dagelijks leven.

Na een periode van assisteren bij lessen in Nijmegen voelde ik me klaar om zelf les te geven. In 2015 behaalde ik mijn eerste lerarenexamen en opende ik mijn eigen Tai Chi school in het hartje van Tiel. Sindsdien ben ik vastbesloten om mijn passie voor Tai Chi verder te verspreiden.
Door voortdurend te blijven leren en te groeien, bij hoofdinstructeur Martin Klett in Amsterdam, hoop ik niet alleen beter te worden als lerares, maar ook bij te dragen aan een grotere bekendheid en waardering voor Tai Chi als een waardevolle manier om welzijn en innerlijke balans te bevorderen. Ook bereidt Martin me voor op de jaarlijkse lerarenexamens bij Meester Chu King-hung. Zijn toewijding aan het behoud van deze eeuwenoude traditie blijkt uit zijn leiderschap bij de International Tai Chi Chuan Association, waarvan hij een groot deel van zijn leven heeft gewijd aan het leiden en uitbreiden. Alleen door zijn goedkeuring mogen (willen) wij lesgeven.

-Alisa Simon-

img_1357-54ec3b8af7aeac8e3baba0ce72b24034