Proefles

Regelmatig worden er proeflessen aangeboden, in deze les maak je kennis met Tai Chi Chuan en Qi-gong, de docente, de manier van lesgeven en de ruimte waarin de les wordt gegeven. Na deze les kan je beslissen of deze kunst wellicht iets voor jou is en door wilt met de beginnerscursus. Bij interesse graag aanmelden via inschrijven

Hieronder een aantal vragen die me regelmatig gesteld worden:

Wat is Tai Chi?

Tai Chi is van origine een Chinese bewegingskunst. Tegenwoordig richt het zich op het uitvoeren van langzame, vloeiende bewegingen en ademhalingstechnieken.

En wat is het doel dan?

Het beoefenen van Tai Chi bevordert fysieke balans, flexibiliteit en innerlijke rust, en het wordt vaak beschouwd als een meditatieve oefening voor zowel lichaam als geest. Het helpt bij het opwekken en onderhouden van levensenergie, ook bekend als "Qi," en kan bijdragen aan een gezondere en meer ontspannen levensstijl.

Wat is het nut van de langzame bewegingen?

-Focus en concentratie: Langzaam bewegen vereist intense concentratie, waardoor beoefenaars in het moment kunnen zijn.

-Lichaamsbewustzijn: Door langzaam te bewegen, ontwikkelen beoefenaars een dieper lichaamsbewustzijn. Ze kunnen subtiele veranderingen in houding, balans en spierspanning opmerken, wat helpt bij het verbeteren van de lichaamshouding.

-Beheersing en coördinatie: Het langzaam uitvoeren van de bewegingen vereist precisie en coördinatie, wat bijdraagt aan het verbeteren van de motorische vaardigheden en het versterken van de spieren.

-Meditatieve aspecten: De langzame, ritmische bewegingen dienen als een meditatieve oefening, waardoor je innerlijke rust en ontspanning kunt ervaren.

Is het moeilijk?

Vooral uitdagend!
Over het algemeen is Tai Chi voor mensen van alle leeftijden en fysieke niveaus.
Tai Chi is een complexe bewegingskunst met veel beweging om te onthouden. Hoewel Tai Chi langzaam en zacht lijkt, vereist het een goede balans, coördinatie en spierkracht. Met regelmatig oefenen zal dit zeker toenemen. Tai Chi vereist toewijding en regelmatige beoefening om de volledige voordelen te benutten.

Kan je ook certificaten/diploma’s verdienen?

Onthoud dat Tai Chi niet bedoeld is als een snel prestatiegerichte activiteit, maar eerder als een leerproces gericht op het bevorderen van je fysieke gezondheid, ontspanning en je welzijn.