Lesaanbod ITCCA Tiel

De school biedt wekelijkse lessen waarin het stap voor stap aanleren van de Tai Chi-vorm centraal staat. Wanneer de Tai Chi-vorm geleerd is, volgt het verder onderzoeken van de bewegingen via de 6 innerlijke stappen, partneroefeningen (pushing hands) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

De lessen worden gegeven in kleine groepen van gelijk niveau. Er is veel aandacht voor de individuele leerling. Een les duurt 60 minuten.

Op het lesaanbod zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing.

_mdv5602alisa-5a9d816e7c04245aa54cb9eb1b4aedec

Lesaanbod

De school voor Tai Chi Chuan biedt de volgende lessen aan:

  • Beginnerscursus
  • Kinderlessen (vanaf 10 jaar)
  • Cursus voor Gevorderden
  • Oefenlessen
  • Weekendcursussen
  • Master Classes met Master Chu
emuo4127-8f5f53a244e3e80a29788dd06ca4dc1c

Kinderlessen

Op speelse wijze leren de kinderen een Tai Chi vorm. Dit is een serie opeenvolgende bewegingen in een rustig
vloeiend tempo. Dit bevorderd hun concentratievermogen en motorische vaardigheden. Ze leren bewust ademen met de gezondheidsoefeningen en stimuleren hun
inbeeldingsvermogen met creatieve lessen. Door te oefenen leren ze te luisteren naar hun lichaam.

Beginnerscursus

De beginnerscursus is ter kennismaking en duurt 10 lessen. Aan bod komen de Taoïstische gezondheidsoefeningen, Qigong en het eerste deel van de Tai Chi Chuan vorm.

lichaam_1-b10abdfcd47a86a60206aea7a41b0364

Weekendcursussen

ITCCA Nederland biedt de mogelijkheid om workshops rond specifieke thema's te volgen. Bijvoorbeeld en workshop over pushing hands, of een verdieping van (een deel van) de vorm. Of een weekeind workshop Zwaardvorm.

Deze workshops vinden plaats in Maastricht of in een van de andere steden: Amsterdam, Amsterdam Noord, Amstelveen, Den Haag, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam, Tiel of Utrecht.

Oefenlessen

De oefenlessen worden regelmatig op zondag gehouden en staan open voor alle leden van de ITCCA. Regelmatig worden ook proeflessen gehouden voor mensen die graag eerst kennis willen maken!

Tai chi leer je door het te oefenen. Daarvoor is de oefenles. Dit is tevens een goede gelegenheid om een gemiste les in te halen.

We herhalen wat we al geleerd hebben.

Gevorderden

Leerlingen die de beginnerscursus hebben afgerond kunnen deelnemen aan de wekelijkse Tai Chi lessen waarin de gehele originele Yang-stijl Tai Chi Chuan vorm stapsgewijs geoefend wordt evenals de innerlijke verdiepingen.

Deze cursus sluit naadloos aan bij de beginnerscursus.