Vanaf 29/11 mogen er vanwege de verscherpte coronarichtlijnen geen lessen plaatsvinden na 17u. We gaan 's avonds online volgens het rooster les geven. Per mail zijn de zoominlogcodes verstuurd.

Onze zaal is hoog en heeft grote ramen die voor voldoende ventilatie open zullen staan. Nu het richting winter gaat kan het dan ook wat fris zijn in de zaal. Pas je kleding daar op aan.

We vallen wat coronamaatregelen betreft onder het regime van de sportscholen:
Zorg er voor dat je gevaccineerd bent, of genezen of dat je een negatieve test hebt gedaan. Zorg er ook voor dat als dat gevraagd wordt, je dat ook kan laten zien.
Blijf bij klachten thuis. Zo kunnen we fijn les hebben en ook weer een kopje thee schenken voor en na de les!

Ben je geïnteresseerd om aan een proefles of een beginnerscursus deel te nemen kun je je hier inschrijven, dan laten we je weten wanneer we er weer een organiseren.

Tai Chi Chuan

De originele Yang stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen: de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf.

Je moet gezond van lichaam en geest zijn wil je de vechtkunst goed kunnen beheersen. Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en zelfmassage, staande en bewegende meditatie evenals qigong tijdens de lessen een belangrijke rol hebben.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om aan te leren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

mc-hop-soi-2d381505fa299180313ff386bbfffa69

Cursussen met Mr Chu King-hung

Meester Chu komt -Corona en weder dienende- in 2022 naar Nederland voor workshops waar je aan deel kunt nemen als je het specifieke level hebt. Lees hier verder

Zaal huren?

Onze prachtige zaal is ook per dagdeel, dag of weekend te huur. Neem contact op voor voorwaarden, beschikbaarheid en prijzen.
Mail naar utrecht@itcca.nl

Tai Chi pak op maat

Wil je een Tai Chi pak op maat, neem dan eens een kijkje op deze site. De TaiChiShop gebruikt enkel biologisch materiaal. En ze zelf zijn Tai Chi'ers bij de ITCCA - ze weten duidelijk waar ze het over hebben.
Tai Chi Shop