Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Maastricht

Sinds 2015 is de ITCCA ook aktief in Maastricht! Nabij het centrum bij het nieuwe Sphinx kwartier, goed bereikbaar en gratis parkeren. De oude basisschool (schuin achter de kerk in Bosscherveld) is een mooi sfeervol gebouw met veel lichtinval. Het hele gebied is momenteel volop in ontwikkeling met straks veel groen en ontspanningsmogelijkheden. De restauratie en verbinding van de vesting werken Hoge en Lage Fronten tot één groot park sluiten mooi aan bij sfeer en filosofie van Tai Chi Chuan.

De originele Yang stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen, de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf, met als belangrijkste doel zo lang mogelijk ten volle kunnen leven.

Het resultaat van regelmatig Tai Chi Chuan oefenen is een gezond sterk en soepel lichaam met een ontspannen geest en wakker bewustzijn, klaar voor elke strijd.

img_1230-178cd5f130511b445d8d166c746369e0

Proeflessen

Kennismaken met de school, de leraar of de onderwijsmethode van de ITCCA?, Maandagavond 15 en dinsdagochtend 16 januari 2018 zijn er weer nieuwe proeflessen.

Schrijf je in voor een gratis proefles dit verplicht je verder tot niets!

Inschrijven Proefles
logo_black-8e1d6ccb30c18969f44fdf51075a6df2

Tai Chi Chuan bij de ITCCA bestaat uit het oefenen van de Tai Chi vorm zijnde de onverkorte originele Yang stijl, inclusief een uitgebalanceerde set van taoïstische gezondheidsoefeningen, staande meditatie, en Qigong. De gezondheidsoefeningen en Qigong zijn door ons zodanig aangepast dat ze het correct oefenen van de vorm ondersteunen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om te meesteren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen nog een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands, fighting form) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

Reguliere Cursussen

Op maandagavond en ook dinsdag en woensdag in de ochtend en in de avond worden er reguliere lessen gegeven in de originele Yang-stijl Tai Chi Chuan.

De oefenlessen zijn op zondag ochtend en staan open voor alle ITCCA leden.

Zie onderstaande links voor meer informatie over het reguliere lesaanbod:

Lesaanbod ITCCA Maastricht

Januari 2018

Proeflessen

Er zijn nieuwe proeflessen gepland op maandagavond 15 januari van 18:30 tot 19:45 uur en op dinsdagochtend 16 januari van 9:30 tot 10:45 uur.

Proeflessen lopen meestal iets uit. Als je veel vragen hebt, reserveer dat wat extra tijd in je agenda ;-)

December 2017

Kerstborrel

Dit jaar doen we weer een kerstborrel bij De Gouverneur (Boschstraat, Maastricht). Heb je zin en tijd, ben je van harte welkom vrijdag a.s. 18:30 uur.