Tai Chi Chuan

De Originele Yang-stijl

ITCCA Maastricht

Sinds 2015 is de ITCCA ook aktief in Maastricht! Nabij het centrum bij het nieuwe Sphinx kwartier, goed bereikbaar en gratis parkeren. De oude basisschool (schuin achter de kerk in Bosscherveld) is een mooi sfeervol gebouw met veel lichtinval. Het hele gebied is momenteel volop in ontwikkeling met straks veel groen en ontspanningsmogelijkheden. De restauratie en verbinding van de vesting werken Hoge en Lage Fronten tot één groot park sluiten mooi aan bij sfeer en filosofie van Tai Chi Chuan.

De originele Yang stijl, zoals deze door de ITCCA in een Europees netwerk van scholen wordt onderwezen, richt zich op 3 elementen, de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf, met als belangrijkste doel zo lang mogelijk ten volle kunnen leven.

Het resultaat van regelmatig Tai Chi Chuan oefenen is een gezond, sterk en soepel lichaam met een ontspannen geest en wakker bewustzijn, klaar voor elke strijd.

img_1230-1cdcecd0d703fdde1e2a00225a1848dd

Proeflessen

Kennismaken met de school, de leraar of de onderwijsmethode van de ITCCA?,

Op Maandagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur zijn er de komende 2 weken proeflessen.

14 oktober en
21 oktober 2019

Schrijf je in voor een gratis proefles dit verplicht je verder tot niets!

Inschrijven Proefles
logo_black-e5f5fcf38940a1531e8e952f941b3a74

Tai Chi Chuan bij de ITCCA bestaat uit het oefenen van de Tai Chi vorm zijnde de onverkorte originele Yang stijl, inclusief een uitgebalanceerde set van taoïstische gezondheidsoefeningen, staande meditatie, en Qigong. De gezondheidsoefeningen en Qigong zijn door ons zodanig aangepast dat ze het correct oefenen van de vorm ondersteunen.

De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om te meesteren. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen. Na het voltooien van de vorm volgen nog een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands, fighting form) en de vormen met wapens (zwaard, sabel).

Reguliere Cursussen

Op maandag-, dinsdag en woensdagavond, evenals de woensdagochtend worden er reguliere lessen gegeven in de originele Yang-stijl Tai Chi Chuan.

De oefenlessen zijn op zondag ochtend van 10 tot 12 uur en staan open voor alle ITCCA leden.

Zie onderstaande links voor meer informatie over het reguliere lesaanbod:

Lesaanbod ITCCA Maastricht

Oktober 2019

Nieuwe Proeflessen

Op Maandagavond 14 en 21 oktober van 18:30 uur tot 19:30 uur zijn er proeflessen.

De nieuwe beginnerscrursus gaat dan van start in november bij voldoende inschrijvingen.

Schrijf je in voor een gratis Proefles

Oktober 2019

Wijzigingen Lesrooster

In verband met mijn aanstaande examen bij Master Chu zijn er 28, 29 en 30 oktober géén lessen. De oefenles op 27 oktober wordt waargenomen door Anjes of Hanneke.