Karen Hemink

Afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam in Culturele en Maatschappelijke Vorming. Mind & Body Coaching via RME. Karen is al sinds jonge leeftijd veel bezig met beweging en dans.

Op zoek naar een tegenwicht voor haar mentaal veeleisende sociaal werk komt ze terecht bij Tai Chi Chuan, waarin haar behoefte aan beweging gecombineerd kon worden met ontspanning en bewust ervaren. Karen wordt leerling bij de ITCCA in Amsterdam. Na een paar jaar intensief les beseft Karen dat Tai Chi Chuan niet alleen een hobby maar ook haar passie geworden is. Zij besluit dan ook om de opleiding tot leraar te gaan doen bij Martin Klett. Al sinds enkele jaren assisteert zij hem bij lessen en begeleidt oefenlessen. Begin 2005 verkrijgt ze de bevoegdheid tot het onderwijzen van de authentieke Yang-Stijl van de ITCCA. Momenteel geeft ze 3 dagdelen per week Tai Chi Chuan les in Haarlem. Daarnaast heeft zij de opleiding Traditionele Chinese geneeskunde afgerond bij Academie Bo Yi, met Tuina (therapeutische massage) als therapievorm.

Karen over Tai Chi Chuan: "Het oefenen is mijn rustmoment, een moment helemaal voor mijzelf. Het brengt me terug bij mijn essentie. Ik ervaar veel plezier en een soort subtiele uitdaging bij het verdiepen en nóg beter leren begrijpen van de bewegingen. En gezien mijn goede ervaring met ITCCA, zowel met de docenten, Meester Chu als met de Yang-Stijl, wil ik deze vorm van Tai Chi Chuan graag doorgeven aan anderen die geïnteresseerd zijn in beweging, ontspanning en bewustwording.

Karen is leerling van Martin Klett (ITCCA Nederland, Amsterdam) en van Meester Chu King-Hung (ITCCA Europa, Italië) waarbij zij lessen blijft volgen om zo de verdiepende principes van de originele Yang-Stijl verder te doorgronden.

mdv_9704portretten-aae2a8826649fba7cd5d1549444240f4

Bart Jacobsz Rosier

Na een aantal zeer uiteenlopende sporten te hebben beoefend, vond Bart in januari 2006 een nieuwe uitdaging in de langzame en vloeiende bewegingen van Tai Chi Chuan op de ITCCA school van Martin Klett in Amsterdam. Het bleek het begin van een bijzondere verkenning van lichaam en geest. Om zich verder in de Tai Chi Chuan te verdiepen is Bart in 2008 bij Martin gaan assisteren en verzorgt hij regelmatig de oefenlessen. Bart heeft in 2012 zijn eerste leraarexamen afgelegd bij Master Chu. Sindsdien geeft hij regelmatig les op de Tai Chi Chuan school in Amsterdam en op andere ITCCA scholen in Nederland. Per februari 2018 geeft Bart les in de school voor Tai Chi Chuan ITCCA Haarlem. Naast de lessen bij Martin volgt Bart ook veel workshops en zomercursussen bij Andreas Heyden en Master Chu.

mdv_6203utrech-itcca-c079f227f5ddf4638bac30376f81235d