Tai chi en de Meridianen - Metaal

Kennismaken met de meridianen en dit ervaren in je beoefening van Tai Chi Chuan, Qi Gong & de gezondheidsoefeningen - vervolg

Zondag 14 oktober 2017

workshop Tai chi en de Meridianen - Metaal

Van 10:00 tot 13:00 uur
Kosten € 30

Locatie: ITCCA Haarlem, Hagestraat 10
Door: Marianne Buur (shiatsu-therapeut & Tai Chi'er) & Karen

Voor alle leerlingen van de Itcca.nl (niveau van Tai Chi in de vorm maakt niet uit)
Heb je de eerste workshop gemist kun je je alsnog inschrijven voor nu. Heb je wel meegedaan de eerste keer dan is dit een kleine herhaling en tegelijkertijd een mooie verdieping.

Tijdens deze workshop gaan we kijken naar het Yin en Yang van de Meridianen en waar die over het lichaam stromen. De -theoretische- basis van Yin en Yang en de 5-elementenleer zal in het kort worden herhaald (geen voorkennis nodig).
Van de 5-elementenleer wordt het Metaal element verder uitgelicht. We zitten begin oktober in de herfst, het seizoen dat bij het Metaal element hoort. Daarbij horen de Long- en Dikke darm-Meridiaan. In de Tai Chi komen deze meridianen o.a. tot uiting in de 'Tijgermond': de positie van je hand.
We zullen deze meridianen in de gezondheidsoefeningen en de Tai Chi vorm nader onderzoeken: waarom is de 'Tijgermond' zo belangrijk?
 We combineren staande Qi Gong met het ervaren van de loop van de Long- en Dikke darm meridianen en zoeken daarmee verdieping in deze oefeningen.
Ervaren staat voorop. Dus testen we bij enkele bewegingen uit de Tai Chi vorm wat er gebeurt als je de beweging maakt, terwijl je je bewust bent van de meridiaan.

De cursus wordt gegeven door Marianne Buur. Zij is Shiatsu therapeut (Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai). Sinds 11 jaar zit ze op Tai Chi, bij de School voor Tai Chi Chuan Haarlem.
 De gezondheidsoefeningen, Qi Gong en de bewegingen uit de Tai Chi -vorm worden samen met Karen uitgevoerd.

De cursus wordt gegeven door Marianne Buur. Zij is Shiatsu therapeut, Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Sinds 10 jaar zit ze op Tai Chi bij de School voor Tai Chi Chuan Haarlem, naast het zelf volgen van lessen assisteert ze ook.

Marianne Buur
www.shiatsubuur.com